tiistai 13. lokakuuta 2015

Työtön vs kotimainen ruoka




Tämä nostatti aenaskin mun niskakarvoja. Totta kai ymmärrän työttömien tilanteen, mutta monen suusta on kuullut, että ei kannata enää mennä töihin, kun tienaat enemmän olemalla VAIN KOTONA? Ja silti, valitetaan kun ei ole rahaa. 

Tuntuu hullulle kuulla tuollainen lause. Tällä hetkellä tienaan vähemmän kuin työtön, no miksi en siis jäisi kotiin. Olen varmaan liiankin vanhanaikainen, arvostan työssä käyntiä. Kautta aikojen ihmisten on täytynyt nostaa persiuksensa töihin, jotta leipä koreilisi pöydässä, mutta kannattaako enää? 

Kotimaisen ruoan kannattaja olen henkeen ja vereen! En suostuisi edes syömään ulkomaalaista lihaa, kasviksia saati maitotuotteita. 
Olen itse nähnyt, mitä maatalous on nykypäivänä ja sydämessä tuntuu kouraisu, kun eripuolelta suomea saa kuulla tilojen lopettaneen. Tuntuu, kuin valoa ei näkyisi tunnelinpäässä. 
Kuka näistä narisijoista suostuisi tekemään työtä, josta et minkäänlaista arvostusta saa, haukutaan näpertelijäksi ja tukien nostajiksi, valitetaan hinnasta, halpuutetaan ja revitään se sinun pussistasi, johon ei muutenkaan ylimääräistä jää. Tuntitaksasi ei ylety edes minimiin. Ja silti, silti tuottaisit muille puhtaat ja kotimaiset raaka-aineet. Narisisitko silloinkin? Joskus toivoisin, että voisi astua toisen kenkiin, voisi ehkä avautua muutamankin silmät siinä samalla. 




Muistan kun pikkutyttösestä lähtien on toitotettu, että Suomen tulisi olla omavarainen, mutta entäs jos maatalous ajetaan niin pohjamutiin, että tuotanto loppuu täältä, suoraan sanottuna ja ajateltuna, olisiko ulkomaalainen ruoka enää "halpaa". Entäs jos ruoan tuonti lyötäisiinkin kiinni, mitä söisit? Kynsiä? Voin satavarmaksi sanoa, että ketään ei kiinnostaisi meidän pohjolaisten nälänhätä siinä vaiheessa. Että olisiko meidän Suomalaisten aika herätä todellisuuteen? Maatalous ei ole oikea säästökohde, jos leikkauksia meinaa. 






SUURI hatunnosto tuottajille täältä päästä! 


                                                                        -Kyllikki-






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti