perjantai 30. lokakuuta 2015

Järkyttynyt.

Kaikki ovat järkyttyneitä. Teurastusvideo nosti monen niskakarvat pystyyn, enkä yhtään ihmettele. Luottamus horjui ja itsestään selvänä pidetty eläinten asiallinen kohtelu teurastamoilla valahti täysin viemäriin. Eihän näin todellakaan kaikissa teurastamoissa tehdä, mutta voiko enää pitää mitään itsestään selvyytenä?

Kuluttajat ovat järkyttyneitä, tuottajat sekä eläintenhoitajat vielä enemmän. Kun hoidat eläimiä vuosikausia vuorokauden ympäri, niin juhannukset kuin joulutkin. Opit tuntemaan eläinten persoonat, näät mitä ihmeellisempiä temppuja (mitä kyllä osaavat järjestää), rakennat luottamuksen ja opetat talontavoille,niin sitten kun tulee se päivä, että saatat eläimen viimeiselle matkalle. Toivot, tosiaan toivot nopean ja kivuttoman lopun.

Kun itse näin videon, tunsin kuvotusta. Tunsin kun silmiä alkoi kirvellä, en voinut katsoa loppuun. Muistin samalla kun saatoin lempi lehmäniteurasautoon, sen haikeuden, mutta luotin että eläin saa ammattitaitoisen ja inhimmilisen lopetuksen. Aivan kuten jokainen tuottaja sekä hoitaja on luottanut.

 
Eniten olen järkyttynyt Eviran toimintaan, olen aina pitänyt Eviraa hyvin tarkkana ja arvostettunakin virastona. Ainakin sieltä päästä tulleet säännökset ovat oikeinkin tiukkoja, eikä varaa ole aidan ali niistä mennä.

Ja päämääränä Eviralla on ollutkin varmistaa tutkimuksilla ja valvonnalla elintarvikkeiden turvallisuus ja laatu, sekä kasvien ja ELÄINTEN TERVEYS.Teurastamolla ainakin näytti olevan hukassa tämä eläinsuojelu periaate, sekä kivuton ja nopea lopettaminen. Olen aika pettynyt, en vaan muuta osaa enää sanoa.
Eviralle terkuin: nyt kannattaa ryhdistäytyä ja vaikka ihan kerrata tarkastuseläinlääkärien kanssa, mitä se kivuton ja nopea lopettaminen tarkoittikaan. Kyllä se päävastuu teidän valvonnassa täytyisi olla ja kaikkien pystyä myös luottamaan, että kun luvataan valvoa, SILLOIN MYÖS VALVOTAAN JA EPÄKOHTIIN PUUTUTAAN!





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti